mandag 26. januar 2009

London

Fra 14.-18.januar 2009 var jeg i London med nettverket. Vi var der for å besøke BETT, en stor konferanse med utstillinger av det nyeste innenfor IKT. I tillegg til BETT var vi på inspirerende skolebesøk. Det ble dessuten god tid til nettverkbygging på klubbene i Storbritannias hovedstad.

På selve konferansen lot jeg meg, i tillegg til små datamaskiner og store utstillinger, fascinere av produkter fra TTS. De hadde en utstilling der man kunne prøve litt forskjellig. Jeg prøvde blant annet et lite håndholdt mikroskop. Easi-Scope kalte de det. Det kobles lett til datamaskinen og man kan lagre bildene rett på maskinen. På denne standen fant jeg også igjen noe jeg hadde sett på besøket på Gospel Oak School. Chatter-Box er en liten opptaker med 24 x 10 sekunder. Denne lille dingsen kan brukes til mye forskjellig. På skolen hadde de for eksempel bilder av 24 personer over knappene. Ved å trykke på knappene kunne man høre en kort presentasjon av hver enkelt (10 sekunder) . Man kan også lage flotte pedagogiske utstillinger i klasserommene, noe de var flinke til på skolene vi besøkte. (Se bilder fra Gospel Oak School på Oles blogg.)

Når det gjelder pynting av klasserom, fikk jeg fikk et tips av Katrine om å ta meg en tur i andre etasje på BETT. Der fant jeg Sweet counter sin stand. Fra dem fikk jeg kjøpt med meg mange fine effekter. (Se også.)

I tillegg til å få gode omvisninger på de flotte skolene, fikk jeg være med i en undervisningstime. Jeg bruker Smartboard hver dag, men ved å observere en annen lærer, fikk jeg noen enkle tips, som jeg allerede har brukt i undervisningen. (Se VERB-filen i blogginnlegget mitt på ning).

Det var en spennende og inspirerende tur. Ikke minst på grunn av alle de flotte folka jeg reiste med.

Tusen takk for turen!

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra den smartboard-filen du la ut: Lasta den ned og den hadde mange fine funksjoner :)